TIVIA

Kuvaus

Tieto- ja viestintätekniikan ammattilaiset on Suomen ICT-ammattilaiselle tarkoitettu järjestö, jolla on noin 30 erilaista jäsenyhdistystä. TIVIA:n jäseniä on noin kymmenen tuhatta ja muita organisaatioita jäseninä on noin 400.

TIVIA tarjoaa jäsenyhdistyksilleen mahdollisuuden ottaa käyttöön verkkosivusto, joka on osa toteutettua multisivustoa.

Projektissa päivitettiin Drupal 6 -multisivuston päivitys Drupal 7:ään, koska version 6 tuki oli loppumassa. Koska versio 8 ei vielä ollut valmis, tehtiin päätös siirtyä ensin versioon 7, joka on osoittautunut oikeaksi ratkaisuksi. Uusien sivustojen nopeaan luomiseen installoitiin myös Aegir -hallintapaneeli.

Sivuston julkaisemisen yhteydessä rakenttiin yhdistykselle uusi brändi, jolloin sivusto toimi suurena osana lanseerausta. Muita työläitä projektin haasteita oli mm. Shibboleth -autentikointi, jolla käyttäjät pystyivät kirjautumaan sisään sivustolle tai erilliseen yhdistyksen käyttämään hallintointiohjelmistoon.

TIP Solutions toteutti mm. Verkkosivuston rakentamisen, integraatiota ja uuden hosting -palvelun.

Yhteenveto

Suuressa projektissa, jossa julkistamispäivämäärä on jo sovittu, sekä tekijöitä on useita, korostuu suunnittelu ja päätösten teko. Teknisellä puolella aikaa säästävät best practises -käytännöt ja oikeanlainen tehokas workflow, sekä kaikille selvä implementaatio-suunnitelma.

Projekti saatiin julkaistuksi ajoissa, kun tehtiin oikeat päätökset, mitä jatko-kehitykseen jätetään julkistamisen jälkeen.

Tekninen osaaminen huippuluokkaa.
Aki Pitkäjärvi, projektipäällikkö, TJ / Acamar Consulting