Kylpylähotelli Kunnonpaikka

Kuvaus

Kunnonpaikka on yli sata henkilö työllistävä hyvinvointikeskus, joka tarjoaa laajan valikoiman palveluja kuten kuntoutusta, kokoustiloja yrityksille, ravintoloita ja monia urheilumahdollisuuksia. Uuden verkkosivuston tarve oli ollut jo jonkin aikaa, koska entinen julkaisujärjestelmä ei tarjonnut enää nykypäivän tarpeita ja moniin muokkaustarpeisiin tarvittiin palveluntarjoajan avustusta. Toisin sanoen entinen sisällönhallintajärjestelmä (CMS) ei ollut tarpeeksi joustavasti konfiguroitavissa itse asiakkaan puolelta. CMS:ien vertailun jälkeen Kunnonpaikka valitsi Drupal-alustan, koska joustavuus mm. rooleissa ja käyttöoikeuksissa, sekä monikielisyydessä on edellä esimerkiksi Wordressiä.

Kunnonpaikalla on oma graafinen ohjeistus (styleguide) ja käyttäen entistä sivustoa lähtökohtana laadittiin kohdeyleisölle sopiva, hieman modernisoitu layout. Koska järjestelmän pitää palvella kaikkia kylpylähotellin osastoja, jotka tarjoaa suuren määrän erilaisia sivuston osia (kuten eri värimaailmalla toteutettu kuntoutusosio) käytettiin apuna Panelizeria. Tällöin ylläpitäjä-roolilla toimivat käyttäjät voivat itse klikkailla kasaan toisistaan poikkeavia sivuja ja näyttää vierailijalla vaikkapa eri nostoja riippuen kontekstista.

Sivusto käyttää hyväksi ajastustoimintoja mm. viikoittaisten lounasmenujen oikeanaikaiseen julkaisuun. Tällöin menut voidaan laatia valmiiksi jo edellisellä viikolla vaikka itse kokin toimesta (jolla ainoastaan on oikeus muokata listoja) ja ilman edellistä kokemusta sisällönhallinnasta muokkaaminen on ollut "yllättävän helppoa".

Eniten työtä projektissa vaativat kaksi erilaista kalenteria, koska etusivun kuukausikalenteri ja liikuntakalenteri ovat sivuston eniten vierailtuja sivuja. Ja Drupal yhteisö ei rakennushetkellä tarjonnut valmista moduulia kaikkeen haluttuun toiminnallisuuteen. Mutta kuten aina ratkaisu löytyi käyttäen Views + Exposed filter + Calendar + Quicktabs moduuleita, sekä hieman Javascriptiä.

Yhteenveto

Suurin haaste projektissa oli tarjota palvelut kaikille Kunnonpaikan osapuolille, jotka sivustoa käyttävät ja jossa he palveluitaan tarjoavat. Tämä tarkoittaa, että sivustoa päivittävät eri tasoiset ja eri tehtävissä toimivat henkilöt. Joskus asia on ratkaistu käyttämällä multisivustoja, jolloin yrityksen eri osastoilla on täysin eri verkkosivustot. Tai yrityksessä on 1-2-henkilöä, jotka päivittävät sivustoa muiden puolesta, joka johtaa turhiin sähköpostikeskusteluihin ja ajanhukkaan. Vaikka Drupal-alustaa on kritsoitu huonosta editointikokemuksesta, niin Drupal 8 näyttäisi osaltaan ratkaisseen tämän ongelman.

Loistavaa projektinhallintaa. Olemme erittäin tyytyväisiä toteutukseen.
Venla Kokkonen, Myynti- ja markkinointipäällikkö