Finn-US ja Halmari

Kuvaus

Finn-US ja Halmari ovat yrityksiä, jonka pääasiallinen liiketoiminta on lähettää rahtia (kuten autoja, moottoripyöriä ja merikontteja) USA:sta Suomeen ja maailmalle. Koska liiketoiminta on jaettu kahteen eri yritykseen, oli tarve kahdelle eri sivustolle. Ensin toteutettiin finn-us.com, josta saatiin nopeasti kloonattua toinen samaa konseptia käyttävä sivusto.

Projektissa päivitettiin entinen verkkosivusto Drupal-alustalle ja uudistettiin ulkonäköä, sekä tehtiin migraatiot custom Wordpress plugineille. Haastavimpana työtä oli sivustolla toimiva rahtilaskuri, jolla voi laskea tilaus- ja lähetyskustannukset, jonka jälkeen voi välittömästi siirtyä tilaamaan haluttua palvelua.

Toinen ohjelmointityö oli tehdä varasto-osoitteen luominen Magaya-järjestelmään, jolla käyttäjä voi seurata muun muassa omien lähetyksiensä edistämistä. Tässä käytettiin Webform moduulia, jonka rinnalle ohjelmoitiin custom-moduuli.

Designissa kiinnitettiin huomiota erityisesti toimivuuteen kaikilla laitteilla kuten tableteilla, sekä että sivusto olisi erittäin helppokäyttöinen ja tuttu vierailijoille.

TIP Solutions toteutti projektin kokonaisuudessaan.

Yhteenveto

Kehitystyössä eniten työtunteja vaati custom-moduulien porttaus ja sivuston käytettävyyden optimoiminen kohdeyleisölle käyttäjäystävälliseksi. Välittömästi sivun julkistuksen jälkeen Finn-US:n asiakkailta on tullut erittäin positiivistä palautetta tilausprosessin toimivuudesta.

Sivusto toteutettiin monikieliseksi, johon voidaan myöhemmin helposti lisätä muita kieliä, kun liiketoiminta-alueet laajenevat.

Hosting-ratkaisuna on TIP Solutionsin käyttämä default Drupal-optimoitu pakka.

Yhteistyö sujuu loistavasti, vaikka välissä on Atlantin valtameri.
Mikko Tikkanen, IT Päällikkö / Finn-US